Renteloze lening: hoe werkt dat?

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope geldlening, zie je al snel dat er verschillende leenvormen op de markt zijn: hypothecaire geldleningen, autoleningen, doorlopend kredieten, persoonlijke leningen… Al deze vormen van geld lenen hebben hun eigen voorwaarden en daarmee dus ook hun eigen voor- en nadelen. Welke manier van lenen voor jou het meest geschikt is, is dan ook afhankelijk van diverse factoren, zoals bijvoorbeeld je leefsituatie, de vraag of je al dan niet de beschikking hebt over vaste inkomsten en natuurlijk ook het doel en de termijn waarvoor je de lening nodig hebt. Is deze termijn beperkt tot slechts enkele weken of zelfs dagen, dan is de renteloze minilening tegenwoordig een populaire vorm van lenen. 

Renteloze minileningen worden vaak afgesloten door studenten. Er worden bij deze vorm van geld lenen geen rentekosten in rekening gebracht, maar dit wil niet zeggen dat de renteloze minilening altijd de goedkoopste manier van lenen is! Je betaalt namelijk wel dossierkosten, hoewel deze in de regel niet zo hoog zijn. Hoewel? Op een lening van 100 euro betaal je al snel 20 euro dossierkosten, oftewel een extra kostenpost van maar liefst 20%! Je moet je dan ook afvragen of je niet goedkoper uit bent met een andere vorm van lenen, zoals bijvoorbeeld een doorlopend krediet.

Hoe vraag je een renteloze minilening aan?

Een renteloze minilening afsluiten doe je vaak eenvoudig vanachter je computer. Je hoeft dus niet rond de tafel bij een kredietverstrekker, maar vraagt het geld eenvoudigweg online aan. Wordt je aanvraag goedgekeurd, dan ontvang je het geld op korte termijn op je rekening. “Op korte termijn” is hierbij écht kort: denk aan enkele minuten later. Je hoeft ook geen verantwoording af te leggen over het doel van je lening, oftewel waar je het geld voor nodig hebt.

Vermelding zwarte lijst?

Veel mensen vragen zich af, of zij ondanks een vermelding op de zwarte lijst in aanmerking kunnen komen voor een renteloze lening. Het goede nieuws: een vermelding op de zwarte lijst is geen enkel bezwaar, sterker nog: de kredietverstrekker controleert niet eens of je op de zwarte lijst staat! Dit verklaart ook meteen, waarom de doorlooptijd voor een aanvraag zo kort kan zijn.