Goedkoop online lenen

Lenen kan tegenwoordig op steeds meer manieren, zo ook online. Eigenlijk niet verwonderlijk, want een groot deel van ons leven speelt zich online af. We vergelijken, winkelen en betalen op internet, dus lenen we er ook. En waarom ook niet? Een online lening biedt kredietnemers de mogelijkheid om hun lening volledig online af te sluiten, dus zonder moeilijke gesprekken bij de bank of het financieel tussenkantoor. Een online lening is vooral omwille van deze redenen de voorbije jaren erg populair geworden. Een lening online afsluiten mag dan zeer eenvoudig en best interessant zijn, maar is ze ook goedkoop?

Wat is online lenen precies?

Kies je voor online geld lenen, hou er dan rekening mee dat je niet kiest voor één van de klassiekere vormen van financiering. Dat kan zo z’n voordelen hebben, maar er zitten ook nadelen aan. Zo zal je bijvoorbeeld geen beroep kunnen doen op een bediende van de bank. Je moet zelf aan de slag om te proberen uit te zoeken welke lening voor jou geschikt is en vooral welke lening de laagste kostprijs biedt. Het is immers één ding om een lening te selecteren op vlak van voorwaarden en werking, maar het is nog iets helemaal anders om ook de goedkoopste online lening er tussenuit te halen. Vooral voor ouderen kan het gevaar van ‘door de bomen het bos niet meer zien’ snel op de loer liggen. Daarom kiezen zij over het algemeen nog steeds voor een gewone klassieke lening en niet van een online variant, ook al kan deze laatste wel eens aanzienlijk goedkoper uitvallen…

Kostprijs van online geld lenen

Het is een feit dat de kostprijs van een online lening over het algemeen lager ligt dan die van een gewone lening. Daar zijn verschillende redenen voor. In eerste instantie is natuurlijk het feit dat je geen “tijd” in beslag neemt van een werknemer van de bank. Dit zorgt voor een lagere basisprijs, maar rijk zal je op het verschil niet worden. Verder is het zo dat er aan het afsluiten van een online lening veel minder papierwerk vooraf gaat. Oké, de bank moet nog steeds nagaan of je de lening al dan niet kunt afbetalen, maar daarnaast valt het met de papiermolen bij een online lening best wel mee. Wanneer je echt zo goedkoop mogelijk wenst te lenen kan je er misschien dus maar beter toch even over nadenken om een online lening af te sluiten.

Kostprijs van online geld lenen beperken

Hoewel het prijskaartje van een online lening meestal reeds lager ligt dan bij een gewone lening, zijn er nog wel enkele aandachtspuntjes. Deze punten zijn eigenlijk min of meer gelijk aan de aandachtspunten bij een gewone lening. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de looptijd en de aard van de lening. Ook online bestaat er immers een verschil tussen een gewone lening en een flexibele lening. Ook jouw eigen situatie kan het verschil maken: leen je als alleenstaande of  ben je juist op zoek naar een goede autolening om een gezinswagen mee aan te schaffen? Hoe dan ook loont het absoluut de moeite om even de verschillende mogelijkheden van een online lening onder de loep te nemen.