Goedkoop lenen om te trouwen

Of je nu grote of kleine dromen hebt: aan veel wensen hangt een prijskaartje. Je zal dan ook in je leven keuzes moeten maken, sparen om een hartenwens te vervullen of genoegen moeten nemen met een bescheidener versie. Wil je een huis kopen, dan zal je ook niet beginnen met een luxe twee-onder-één-kap met giga achtertuin, maar eerder met een kleine tussen- of bovenwoning. Vanuit die positie kan je rustig verder sparen voor iets beters. Maar wat als het nu gaat om hartenwensen die je maar één keer in je leven vervult? Zoals bijvoorbeeld het organiseren van je droombruiloft? Ga je dan sparen of ga je op zoek naar een goedkope lening?

Goedkope lening?

Hoewel de statistieken het tegendeel bewijzen, gaat vrijwel iedereen ervan uit dat er maar één keer in het leven getrouwd wordt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je op zo’n moment groots wilt uitpakken, en geen zin hebt om te beknibbelen op wat het feest van je leven hoort te zijn. Nu kán je samen met je partner beslissen om een aantal jaar te sparen voor jullie bruiloft (heel verstandige keuze uiteraard, niets mis mee), maar er zijn legio stellen te vinden die in plaats daarvan op zoek gaan naar een goedkope lening om hun trouwfeest te bekostigen. Een beetje rondkijken alvorens met een kredietverstrekker in zee te gaan strekt hierbij zeker tot aanbeveling, want een béétje bruiloft kost al snel tussen de 10.000 en de 12.500 euro. (Uiteraard zijn er ook mensen die voor een lager bedrag in het huwelijksbootje stappen, maar dan nog zijn zij al snel zo’n 6000 euro kwijt.)

Besparen op je bruiloft

Met een lening afsluiten om je trouwerij te betalen, is op zich niets mis. Hou er wel rekening mee dat je nog lange(re) tijd aan het afbetalen bent, dus kijk niet alleen op korte termijn maar ook zeker op langere. “Ik wil het, ik wil het, en ik wil het NU” is schattig voor een driejarige, maar van volwassenen wordt in de regel iets ander gedrag verwacht. Verantwoord lenen betekent: goed rondshoppen alvorens te tekenen, en bekend zijn met de voor- en nadelen van diverse leenvormen. Maar ook: onnodige kosten besparen. Bekijk dus goed wat wel en niet een must is voor je trouwerij: wil je echt honderden euro’s uitgeven aan bedankjes voor de gasten? Moet de zaal perse gedecoreerd worden met verse bloemen, of zijn ballonnen een prima alternatief? Met een beetje goede wil vind je vaak heel wat punten waarop je kan bezuinigen, zonder afbreuk te doen aan jullie trouwerij.